Bacalaureat 2022, proba scrisă la alegerea profilului şi a specializării: Un elev a fost eliminat din examen

0

Elevii din anii terminali, clasele XII au avut de susținut miercuri, proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2022.

Elevii au avut de ales dintre materiile fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie.

În județul Alba, la cea de-a treia probă a Bacalaureatului, au fost înscriși 2213 de elevi, din care s-au prezentat 2.175 (98,28%).

Un număr de 38 de elevi au absentat.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat, care au fost prins copiind de către profesorii supraveghetori, în centrul de examinare din Alba Iulia.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

După probele la alegere ale profilului şi specializării, joi, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba si literatura maternă.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top