Au călcat prea tare pedala de accelerație: Peste 200 de vitezomani, sancţionaţi de polițiști, 11 permise conducere reținute, numai într-o singură zi

0

Peste 200 de conducători auto au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru abateri la regimul rutier, după o acțiune derulată de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Alba.

Potrivit IPJ Alba, 216 șoferi au fost sancționați de polițiștii de la rutieră, pentru depășirea limitei legale de viteză.

Pentru abaterile comise, 11 șoferi au rămas pentru următoarea perioadă pietoni.

Poliţiştii din Alba au acţionat, pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de trafic. Într-o singura zi, au fost depistați 216 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

La data de 11 ianuarie 2022, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au organizat o acţiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză.

Cu ocazia acestei acțiuni, poliţiştii au depistat 216 conducători auto care au condus autovehicule cu viteză peste limita legală precum și 92 de conducători auto care au săvârșit alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost constate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Alături de polițiștii rutieri, au acționat polițiștii de ordine publică.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto:

Viteza excesivă este una dintre cele mai mari probleme în siguranța rutieră, crescând mult riscul producerii unui accident – este cauza principală în 30 % dintre accidentele mortale;

Aproximativ 40 – 50 % dintre conducătorii auto nu respectă viteza recomandată;

Cu cât este mai mult depășit regimul legal de viteză, cu atât crește riscul producerii unui accident rutier grav, implicit și consecințele acestuia.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top