Agricultură urbană în șanțurile Cetății Alba Carolina. Doritorii pot încheia abonamente sau contracte cu primăria

0

Latura de nord a Cetății Alba Carolina, este într -un amplu proces reconversie urbanistică.

După ce vor fi încheiate lucrările, termenul acestora de finalizare fiind luna decembrie, şanţul cetății, va fi transformat într – un parc de recreere și odihnă, alei pietonale, piste de biciclete, locuri de joacă.

În șanțul de Nord al cetății, autorităţile locale, vor pune bazele unei agriculturi urbane, activitate tot mai răspândită printre orășeni.

Astfel, albaiulienii care vor dori să își facă o grădină, în care să își planteze legume sau flori, vor încheia trebui să încheie un contract sau un abonament anual, cu Primăria.

²Lucrările de „Reconversia funcțională șanț exterior – latura de nord a Cetății Alba Carolina, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber” care pun în valoare partea exterioară a zidului de la şanţul Nordic al Cetății Vauban, sunt în grafic, iar termenul de finalizare va fi luna decembrie a acestui an.

Din punct de vedere urbanistic, acea zonă era dezvoltată haotic, fiind formată din grădini și cabane, construite fără autorizație. Trebuie să profităm de orice suprafață, din domeniul public, neamenajată, pentru a le oferi tuturor albaiulienilor zone de agrement cu spațiu verde.

Toată această zonă va fi amenajată ca un parc de recreere și odihnă, cu alei, piste de biciclete, locuri de joacă și mobilier urban, restul suprafețelor fiind ocupate cu zone verzi, zone de care municipiul are mare nevoie, reprezentate fie de taluzuri înierbate și peluză, fie de spații verzi plantate și amenajate cu rol decorativ.

Pentru a păstra vie activitatea de grădinărit care s-a desfășurat pe aceste suprafețe de teren în ultimii 30 de ani, se dorește amenajarea, în interiorul zonei dedicate proiectului, a unor spații pentru agricultură urbană pentru care albaiulienii să poată avea un contract sau abonament anual cu primăria, și unde să-și poată amenaja și plantă o grădină proprie, cu flori și plante, conform trendului de grădină urbană care s-a răspândit peste tot în lume², a transmis viceprimarului Emil Popescu, prin intermediul paginii sale de socializare.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top