3 aspecte de care să ții cont în alegerea ghetelor de toamnă

0

Când e vorba de ghete, gusturile femeilor sunt cât se poate de diferite: unele preferă tocurile înalte și subțiri, altele nu poartă decât platforme sau ghete cu talpă mai groasă și toc pe măsură, unele aleg doar pielea naturală, în timp ce altele merg pe varianta eco și majoritatea covârșitoare preferă negrul sau maroul închis. Designerii de încălțăminte au, însă, câteva recomandări, când e vorba de ales cele mai bune ghete pentru toamnă.

Cum alegi cele mai potrivite ghete: 3 sfaturi de urmat

  • Caută modele care să te înalțe

Indiferent că ai 1.50 m înălțime sau că lumea te confundă pe stradă cu un top model, experții spun că piciorul arată mai frumos când încălțămintea este mai înaltă. Dacă te uiți în oglindă, parcă îți vine să le dai dreptate: cu o pereche de ghete ceva mai înalte, cu toc sau pur și simplu cu o talpă mai groasă, lumea se vede altfel. Fie că ești în căutarea unor încălțări de piele elegante cu toc de o înălțime medie, pe care să le porți în mod obișnuit la serviciu, fie că ai decis în sfârșit să-ți cumperi o pereche de ghete impunătoare, cu care să mergi la concertele rock, vezi aici o varietate de modele dintre care poți alege.

  • Arată-ți gleznele – sau nu!

Un sfat care ar putea părea contradictoriu este, de fapt, o invitație să porți ghete care să te facă să te simți bine în ele, oricare ar fi gusturile tale. Îți plac modelele care ajung până aproape la genunchi? Foarte bine! Preferi modelele care se termină la gleznă? E la fel de bine! Ține cont doar de faptul că o fustă care se oprește deasupra genunchilor se potrivește mai bine vizual cu o gheată mai înaltă. De asemenea, dacă porți frecvent pantaloni, ghetele mai scurte sunt o alegere mai bună. În cazul în care nu te deranjează să petreci câteva minute legând șireturi, atunci ghetele cu acest artificiu sunt pentru tine; dacă ești mai grăbită de felul tău, îndreaptă-ți atenția ori spre modele care se închid cu fermoar într-o parte sau la spate, ori spre modele cu șireturi scurte, pe care le poți lega rapid.

  • Acordă o șansă culorilor

Când e vorba de încălțăminte de toamnă sau iarnă, multe persoane se duc cu gândul direct la culori închise precum maro, gri sau negru. Designerii spun că e timpul ca femeile să fie îndrăznețe și să încerce culori mai vii nu doar când își aleg sandalele, ci și când cumpără ghete. Nu spune nimeni că de mâine e musai să porți ghete albe (mai ales că toamna și iarna vin, în general, cu ploi și noroi) sau de un verde fluorescent: poate că serviciul nu îți permite să te îmbraci și să te încalți decât după anumite reguli sau poate că nu e genul tău să porți culori atât de vii. Însă niște ghete bleumarin, verde închis sau roșu întunecat, de exemplu, deși nu arată extravagant, fac, totuși, o declarație despre tine, și anume, că ții la propriul stil indiferent de anotimp.

 Alege ghetele de toamnă din prisma celor 3 aspecte pe care le-ai citit mai sus. Acestea te vor ajuta de fiecare dată și te vor ajuta să arăți superb de fiecare dată.

Sursă foto: pixabay.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top