Metoda ”jgheabul”: Un bărbat din Mirăslău, înșelat cu 13.000, de un tânăr din Câmpia Turzii

0

Metoda „Burlanul” sau metoda „Cetârnelor”, cum mai este numită, este o metodă de extorcare de bani, prezentată inițial ca o reparație care se face la fațada unei case.

Escrocii țintesc persoane în vârstă, singure, care locuiesc de obicei la case și se prezintă ca o echipă de lucru, formată din doi-trei oameni. Vin cu o scară și se oferă să repare sau să schimbe burlanele, coturile, jgheaburile, în schimbul unor sume foarte „avantajoase”.

Sunt politicoși și par a fi oameni de treabă, până când lucrarea este făcută (de regulă, se execută foarte repede). După aceea, suma solicitată se mărește foarte mult, tonul se schimbă și se trece la amenințări, până când speriat, proprietarul care a dat acordul lucrării cedează.

Metoda a fost pusă în aplicare și în județul Alba, în comună Mirăslău, de către un bărbat de 22 ani, din Câmpia Turzii, care l -ar fi înșelat prin această metodă de escrocare, pe un bărbat din localitate, de suma de 13.000 lei.

La data de 7 septembrie 2021 polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat un bărbat de 22 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, ca persoană bănuită de săvârșirea unei înșelăciuni, cu un prejudiciu în valoare de 13.000 de lei.

Se pare că, la data de 18 august 2021, acesta ar fi abordat un bărbat de 69 de ani, din comună Mirăslău, căruia i-ar fi propus să îi repare jgheaburile de colectare a apei pluviale, contra sumei de 1.500 de lei.

La finalizarea lucrării, vârstnicului i-a fost cerută o sumă mult mai mare, iar pentru că acesta nu avea banii în casă, bărbatul l-a transportat la o bancă din Aiud de unde a scos suma de 11.500 de lei, pe care i-a înmânat-o.

Prejudiciu a fost recuperat integral și restituit păgubitului.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top