Cum vor fi duși locuitorii Munților Apuseni cu zăhărelul de Guvernul României . Proiecte imaginare, prezentate frumos care au ca scop amorțirea populației în timp ce ONG-știi introduc Roșia Montană în patrimoniul UNESCO

0

Guvernul României intenţionează să organizeze la nivelul Munţilor Apuseni o zonă de intervenţie prioritară în scopul combaterii sărăciei. Ideea a plecat, spun guvernanții,  de la găsirea unor soluţii alternative de dezvoltare a comunei Roşia Montană.

saracii

Zona Munţilor Apuseni devine brusc  prioritară în proiectul pilot al Guvernului pentru combaterea sărăciei. Proiectul ce ar urma să fie aprobat până la sfârşitul lunii septembrie 2016 prevede alocarea cu prioritate de resurse şi asigurarea unor servicii guvernamentale de asistenţă tehnică.

Resursele financiare ce ar urma să fie cheltuite provin din programe de finanţare europene şi naţionale şi vor avea carcatersitici specifice: apeluri dedicate de proiecte cu biget distinct, punctaj suplimentar pentru cererile de finanţare din zonă, majorarea intensităţii maxime a ajutorului de stat şi aplicarea unor instrumente financiare inovative pentru realizarea proiectelor cu finanţare din programele europene.

Pe lângă acestea, Guvernul va acorda sprijin pentru elaborarea şi implemtarea de proiecte integrate de dezvoltare locală. Astfe, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului se va organiza o Unitate Guvernamentală de Asistenţă Tehnică care ar urma să aibă mai multe funcţii: coordonare generală între ministere şi autorităţi de management, structuri locale/beneficiari; analiza nevoilor locale şi realizarea sau revizuirea strategiilor de dezvoltare locală; ajutor direct pentru elaborarea şi implementarea proiectelor; monitorizarea, evaluarea şi controlul modului de implementare a proiectelor. Proiectele vor putea fi depuse de autorităţi publice locale, organizaţii neguvernamentale, persoane fizice şi persoane juridice.

Realitatea este însă cu totul alta, în  Guvernul Cioloș, ministerele cheie sunt conduse de ONG-iști care au ca scop introducerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Astfel de programe, în mare parte nerealizabile, vin să închidă gura autorităților locale și localnicilor, culmea doar în astfel de vremuri tulburi.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top