Acrobație spectaculoasă la Piatra Secuiului din Rimetea. Un acrobat a mers pe sârmă între două stânci

0

O acrobație spectaculoasă a fost realizată luni dimineața, de un acrobat profesionist în zona Pietrelor Secuiului din apropierea comunei Rimetea.

Acrobatul a traversat pe sârmă două stânci din zona Pietrei Secului.

Acrobatul avea coardă de siguranță, nefiind în pericol.

Acesta și-a întins sfoara la sute de metri altitudine și, chiar dacă s-a dezechilibrat de câteva ori, a reușit să ajungă dintr-o parte în alta a ei, între cele două stânci.

Situată în nordul Depresiunii Trascăului (o depresiune de formă elipsoidală, alungită pe axa nord-sud, având o lungime de 11 km și o lățime maximă de 4 km), la o altitudine medie de 550 de metri, localitatea Rimetea este înconjurată de masive montane mai înalte cu 500 – 600 de metri și este străbătută de la nord la sud de râul Rimetea. Masivele calcaroase din jurul depresiunii sunt împadurite în partea vestică (Vf. Cornului – 1238 m, Ardașcheia – 1250 m, Dealul Băieșilor – 1010 m) și golașe în est, unde localitatea este dominată de Piatra Secuiului – 1128 m și de Tarșa – 999 m.

Masivul Piatra Secuiului este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o ”râpă” (ceea ce face ca, din mai până în septembrie, soarele să răsară de două ori pentru acei oameni care trăiesc în partea de nord a localității). Partea nordică a masivului, mai scundă, poartă și numele de „Colții Trascăului” și adăpostește ruinele unei fortărețe medievale.

Relieful de tip carstic al masivului este caracterizat de o prezență intensivă a liniilor de fisurare și de existența a peste 15 peșteri de mici dimensiuni (doar trei dintre ele având peste 15 metri lungime) situate în partea superioară a abruptului.

Potrivit unei legende locale, denumirea de „Piatra Secuiului” provine de la faptul că, în secolul al XIII-lea, secuii din sat s-au refugiat pe muntele din apropiere pentru a scăpa de asediul tătarilor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top