Aroganța unui manager de spital municipal dusă la extrem. O echipă de jurnaliști de la Hunedoara Liberă a fost împiedicată să intre la o conferință de presă

0

Deși a convocat o conferință de presă în incinta spitalului din Hunedoara, managerul Nicușor Eduard Ștefan a dispus ca jurnaliștii publicației Hunedoara Liberă să nu aibă acces în unitatea medicală.Domnia sa a uitat că este managerul unei instituții publice și nu pe tarlaua familiei.

Redactorul și fotoreporterul publicației Hunedoara Liberă au fost opriți la poarta Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiul Hunedoara. Agenții firmei de pază le-au refuzat acestora accesul în incinta unității medicale invocând ordinele primite de la superiori, fără a indica nume sau funcții de persoane.

Pentru că jurnaliștii nu s-au mulțumit cu acest răspuns, au insistat și au cerut explicații cu privire la interzicerea accesului în incinta Spitalului. Agenții de pază nu au răspuns nici de această dată, dar au chemat „în ajutor” un echipaj de intervenție al firmei de pază.

Managerul spitalului i-a interzis accesul și blogger-ului, Sebastian Bârgău, care voia să participe la conferința de presă.

În scurt timp, un echipaj al Poliției Municipiului Hunedoara a ajuns la intrarea în Spitalul din Hunedoara. Polițiștii le-au explicat jurnaliștilor că dispoziția managerului Spitalului este respectată de angajații firmei de pază și că nu au ce face în această situație. Nici când au văzut că alți jurnaliști sunt lăsați să intre, oamenii legii nu au intervenit pentru a se asigura că legile privind accesul pe domeniul public, sunt respectate.

05-Stefan-Nicusor-Eduard-spital-hunedoara-hd-21

Contactat telefonic de ziariștii de la Opinia Transilvană, Nicușor Eduard Ștefan, spune că nu cunoaște acest aspect.Îi reamintim acestuia că gestul domniei sale lezează INTERESUL PUBLIC .

Noţiunea interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise:

  • Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii, este de interes public. Aceasta nu se rezumă numai la aspectele politice, ci include orice altă împrejurare care prezintă interese pentru comunitate.
  • Interesul public nu priveşte doar ceea ce autorităţile consideră că este de interes public.
  • Modul în care funcţionează şi acţionează guvernul, autorităţile ori instituţiile publice, precum şi orice altă entitate care utilizează bani publici sau care afectează interesul comunităţii este de interes public major.
  • Toate acţiunile, omisiunile, gesturile şi cuvintele demnitarilor, politicienilor şi ale tuturor funcţionarilor publici legate de exercitarea funţiei lor sunt de interes public major. Viaţa privată a acestora este de interes public, atunci când are relevanţă pentru exercitarea funcţiei.
  • Având în vedere contribuţia autorităţilor la gestionarea puterii şi a serviciilor publice, critica adusă acestora se bucură de un interes public major.
  • Atunci când nu există un interes public evident, libertatea de exprimare nu poate fi limitată decât de interesul protejării unui alt drept fundamental.
  • Orice informaţii privind încălcarea drepturilor omului – aşa cum sunt acestea definite în documentele internaţionale ratificate de România – sunt de interes public major.
Distribuie

Lasă un comentariu

Top