VIDEO : Modificările aduse Legii Cadastrului pe înțelesul tuturor – Interviu cu inginerul Emanuel Maxim, specialist în topografie

2

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat modificările aduse Legii cadastrului nr. 7/1996, astfel încât înscrierea în cartea funciară se poate face mult mai uşor. Prima înregistrare a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară se va putea realiza şi în baza certificatului de moştenitor, indiferent de data deschiderii succesiunii.

Până acum, certificatele de moştenitor emise înainte de 2011 puteau fi înscrise în cartea funciară, doar după ce moştenitorii obţineau de la primării documente suplimentare.    O altă modificare se referă la facilitarea înscrierii în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, într-un timp mai redus, a tuturor imobilelor situate în localităţile în care primarii s-au înscris în Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF), program gratuit pentru cetăţeni.

Din păcate foarte puțină lume cunoaște aceste modificări, motiv pentru care am apelat la un specialist în domeniu. Urmăriți în continuare un interviu cu inginerul Emanuel Maxim, reprezentantul Biroului de Cadastru și Topografie MAXIM.

Distribuie

2 comentarii

  1. Maxim Mariana în

    Felicitari!
    Ma bucur ca datorita acestor sfaturi, vor fi cu siguranta cetateni care vor beneficia in final de carti funciare!

Lasă un comentariu

Top