Viceprimărița, poștasul și afacerile de contrabandă din Vadul Moților

0

Situație tensionată pentru afacerile familiei viceprimăriței din Vadul Moților. Magazinul pe care familia îl deține în comună a fost supus unui control al polițiștilor în cadrul unei acțiuni de amploare la mai mulți agenți economici din zona Munților Apuseni.


Sursele noastre au precizat că la vederea polițiștilor, V. Ioan, fratele doamnei viceprimar care este și poștașul comunei a încercat să ascundă într-o pătură mai multe cartușe de țigări pe care urma să le facă dispărute. Bărbatul a ascuns țigările într-un Duster de culoare neagră cu care ulterior a încercat să plece din zona magazinului. Vigilența polițiștilor a împiedicat însă acest lucru, mașina fiind oprită și percheziționată. Ar fi fost găsite 16 cartușe cu țigări de contrabandă.


La scurt timp la fața locului a ajuns și Corcheș Maria, viceprimarul comunei Vadul Moților cu autoturismul Primăriei, pentru a încerca, cel mai probabil să aplaneze situația. Se pare că pentru doamna Corcheș afacerea cu țigări de contrabandă este o specialitate, fiind cercetată în trecut pentru această faptă.
Un incident probabil minor din punctul unora de vedere, însă analizând situația ne dăm seama că la Vadul Moților lucrurile merg pe dos din toate punctele de vedere.


În urmă cu două luni, redacția noastră a primit mai multe sesizări de la localnicii din Vadul Moților și satele arondate că ziarul local la care sunt abonați și plătesc abonamentul, nu ajunge la ei. Inițial ne-am gândit că este un caz izolat și probabil se va remedia situația. Incidentul precizat mai sus dovedește realitatea. Poștașul comunei, fratele viceprimăriței, stă paznic la afacerea familiei. Folosindu-se de acest privilegiu doamna Corcheș îngrădește anumitor oameni dreptul la informație. Să presupunem că în ziarul de astăzi apar articole pozitive, este distribuit, dacă apare ceva negativ, poștașul are treabă, ziarul nu ajunge.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top