Stare gravă de INCOMPATIBILITATE pentru viceprimarul comunei Vadul Moților. Firma doamnei Corcheș a încheiat în doar 3 ani, SUTE de contracte cu o instituție subordonată Primăriei !

0

Afacerile cu țigări de contrabandă continuă să aducă bani frumoși firmei viceprimăriței din Vadul Moților. În urma unui control al polițiștilor specializați în combaterea criminalității economico-financiare din cadrul IPJ Alba s-au descoperit, în urmă cu 10 zile, mai multe cartușe de țigări care urmau să fie ascunse de fratele doamnei Maria Elisabeta Corcheș. Țigaretele proveneau din magazinul viceprimăriței din Vadul Moților.
Deși polițiștii au aplicat sancțiuni, lucrurile nu s-au liniștit și afacerea merge mai departe, mai multe modele de țigări de contrabandă fiind puse în vânzare.


Imediat după publicarea articolului în care redacția noastră a făcut referire la afacerile necurate ale firmei viceprimăriței reacțiile nu au încetat să apară. Familia acesteia a trecut la amenințări și intimidări cu procese lungi, chiar dacă Maria Elisabeta Corcheș a fost cercetată și în trecut pentru trafic de țigarete de contrabandă.


Nimic pozitiv nu o califică pe această doamnă ca viceprimar al unei comune precum Vadul Moților. De-a lungul timpului a falimentat cu ajutorul primarului și a soției acestuia mai multe societăți comerciale iar acum se află într-o gravă stare de incompatibilitate.
Doamna Maria Elisabeta Corcheș este asociatul unic al societății Trei Brazi SRL, din Vadul Moților, nr.1. Firma este înființată în anul 1995 și are o cifră de afaceri de peste 418.000 de lei. În prezent firma este administrată de fiul acesteia.


Ce este de remarcat și o aduce pe Maria Elisabeta Corcheș în stare de incompatibilitate este că firma domniei sale a reușit să performanța ca în doar trei ani de zile să încheie sute de achiziții directe cu o instituție subordonată Primăriei, Școala Gimnazială Vadul Moților.


Prin urmare Agenția Națională de Integritate v-a avea de cercetat un dosar destul de stufos care vizează încălcarea prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilităților din legea 144/2007.
Despre cum se fac banii și cum este măcinată comuna Vadul Moților de corupție și nelegiuire, ce legături sunt între Lazea Nicolae, primarul comunei Vadul Moților, soția acestuia Lazea Sanda Simona și Maria Elisabeta Corcheș într-un material următor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top