Să contemplăm minunea Naşterii Mântuitorului, spre a găsi bucuria, sensul şi direcţia vieţii.

0

Cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, îndeamnă, în Pastorala de Crăciun, la contemplarea minunii Naşterii Mântuitorului, spre a găsi bucuria, sensul şi direcţia vieţii.

“Şi noi, precum păstorii, auzim un glas. Este glasul Bisericii, ce ne vesteşte naşterea lui Cristos. Să contemplăm această minune care se repetă în fiecare an, făcând tăcere în viaţa noastră spre a putea auzi glasul îngerilor vestitori, spre a găsi bucuria, sensul şi direcţia vieţii noastre. Taina Naşterii Mântuitorului ni se adresează în mod direct: Dumnezeu, lumină din lumină, Făcătorul a tot ceea ce există, ia trup omenesc. Cuvântul Cel Veşnic coboară între oameni, vine la ai Săi. Prăpastia neascultării şi a păcatului care îi despărţea iremediabil pe oameni de Dumnezeu este astăzi depăşită, fiindcă Dumnezeu ia asupra Sa carnea noastră omenească, firea noastră aşa cum este. Sfântul Atanasie ne spune: ‘Ceea ce nu este asumat de Dumnezeu nu este mântuit’. De aceea, mântuirea cerea ca firea oamenilor să fie asumată nu de un intermediar oarecare, ci de însuşi Dumnezeu”, subliniază înaltul ierarh.

Potrivit acestuia, “trimiterea Fiului în lume este răspunsul lui Dumnezeu şi la vremurile tulburi pe care le trăim: frică, stres, îndoieli, nesiguranţă, fiindcă atunci când trăim bucuria Crăciunului niciun Irod din lume nu ne mai poate speria”.

Cardinalul Lucian accentuează “rezonanţa deosebită” a Sărbătorii Naşterii Domnului în acest an în care celebrăm Centenarul Unirii neamului românesc.

“Ne-o spun Episcopii noştri martiri, ne-o spun preoţii, călugării, călugăriţele şi bunii noştri credincioşi care au mărturisit cu propria lor viaţă acest mare adevăr în perioada persecuţiei comuniste. Toate acestea au o rezonanţă deosebită în anul în curs 2018, an în care celebrăm Centenarul Unirii neamului românesc. Suntem mândri şi plini de recunoştinţă faţă de Bunul Dumnezeu pentru că din Biserica noastră Română Unită cu Roma au izvorât sfinţi şi martiri care au scris cu sângele lor că sunt ai lui Cristos şi ai Unicei Sale Biserici. Cuvintele viitorului fericit Iuliu Hossu, cel dintâi purpurat al României, proclamând cu putere în Alba Iulia rezoluţiunea Adunării Naţionale prin care se pecetluia unirea pe veci a Transilvaniei cu Ţara Mamă, răsună până azi: ‘ De acum o Românie Mare întemeiată pe dreptatea lui Dumnezeu şi pe credinţa poporului său'”, aminteşte PF Lucian.

Arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, adresează tuturor sărbători sfinte şi binecuvântate, cu pace şi bucurii de la Pruncul dumnezeiesc.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top