Într-o Europă speriată de atacuri teroriste, un român pregătește civilii și forțele de poliţie pentru a se apăra în orice situație

0

În timp ce țările Europei sunt tot mai speriate iar siguranța locuitorilor este pusă în pericol aproape zilnic, un român îi instruiește pe oameni să se simtă în siguranță.

Românul antrenează şi predă arte marţiale la Belluno, în nordul Italiei, în apropiere de Veneţia. Este solicitat să antreneze forţele de poliţie, medici şi personalul medical din Peninsulă, iar în ultima perioadă a iniţiat mai multe cursuri speciale de autoapărare pentru femei și copii în diferite condiții.

Cristian Grigore Burde are 45 de ani şi este originar din Abrud, judeţul Alba. De aproape 20 de ani, locuieşte în Italia, împreună cu familia.

Cristian , Adela şi cei doi copii, Giulia şi Dragoş

De-a lungul timpului abrudeanul a trecut prin multe probleme ca orice român plecat să își facă un viitor peste hotare. Acum însă este vedetă în presa internațională, mai ales în cea de specialitate.

Cristian Burde a iubit artele marţiale de copil. Înainte de ’89, inspirat de filmele de acţiune de pe casetele video, care se puteau găsi în acea perioadă, tânărul a început, pe ascuns, antrenamente rudimentare de arte marţiale.

“Pe timpul lui Ceauşescu artele marţiale erau interzise, deci nu puteam să practic în mod oficial şi organizat. Ca mulţi alţi români, vizionam filmele cu Bruce Lee, după care mă întâlneam cu prietenii în vreun garaj amenajat rudimentar pentru a exersa ceea ce reuşeam să ne amintim de pe casete. Aveam 14 ani când mi-a întrat în sânge acest “microb”, povesteşte Cristi Burde.

” M-am specializat în 300-320 de stagii în diverse discipline de arte marțiale dar în ultimi 15 ani în special în Krav Maga.

Printre țările în care am fost să învăț sunt Israel Anglia Lituania Germania Monte Carlo Polonia Slovenia Franța etc. Iar în Italia peste tot” spune românul mândru.

Acum, antrenează şi predă arte marţiale la Belluno. A pregătit peste 1000 de femei și fete în tehnici de autoapărare.

Mii de civili au trecut prin mâna maestrului abrudean, în sală, în mașină, în autobuz, în baruri și restaurante, în orice situație reală, doritorii au învățat să se apere. Este solicitat să antreneze forţele de poliţie, forțe armate, gardieni de Penitenciare.

”Nu învăţ oamenii să se bată îi învăţ să supraviețuiască… să ajungă teferi acasă pe ei şi cei dragi indiferent ce metodă folosesc ” – a completat Cristian Burde.

În prezent, românul ţine cursuri şi antrenează pe diferite categorii şi este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din Europa.
 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top