Guvernul Tudose a deraiat cu totul de la programul de guvernare votat de PSD și ALDE în Parlament

0

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, se arată indignat de felul în care majoritatea parlamentară PSD-ALDE a trecut, în mai puțin de o lună de la învestitura celui de-al doilea guvern PSD-ALDE din acest an, la abandonarea totală a programului de guvernare votat în Parlament și la scrierea din mers, după ureche și fără niciun fel de talent, a unui cu totul alt program de guvernare, nelegitim, necunoscut niciodată de români: ‘PNL nu a votat Guvernul Tudose, știe toată lumea acest lucru, însă parlamentarii PSD și ALDE au făcut-o! Guvernul se votează împreună cu Programul de guvernare, care, potrivit Constituției României, devine obligatoriu pentru guvernul nou învestit, iar încălcarea acestuia este sancționată prin moțiune de cenzură, adică prin căderea guvernului. Dacă primul guvern al lui Dragnea, cel condus de Grindeanu, a avut puțintică răbdare și s-a abătut de la programul de guvernare doar după 2-3 luni, Guvernul condus de Mihai Tudose a făcut-o încă din prima zi de mandat.

deputat Claudiu Racuci

Impozitul pe cifra afaceri a firmelor, taxa de solidaritate, naționalizarea pensiilor private, toate acele măsuri scrise negru pe alb în documentul votat în Parlament, au fost negate de autorii programului, chiar înainte de a depune jurământul în fața Președintelui României. Mulțumim lui Dumnezeu că s-au răzgândit la mai puțin de o oră în privința acelor măsuri toxice, dar bucuria noastră a fost doar de scurtă durată, căci brambureala Guvernului Dragnea 2 a devenit o constantă și la nivel economic și social. Guvernul Tudose duce țara din șanț în șanț, sperând că norocul și propaganda îl vor ajuta și pe el. O țară nu se conduce la voința norocului, iar propaganda PSD nu mai este credibilă nici pentru membrii de partid. ‘

Claudiu Răcuci le solicită liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și premierului Tudose, să spună când s-au angajat în fața românilor că vor majora impozite, că vor renunța la cota unică de impozitare, că vor împinge toate prețurile în sus, că nu vor face nicio investiție publică în România, căci în campania electorală au promis cu totul altceva: ‘De două zile toată țara fierbe întrucât au ajuns la urechile românilor intențiile reale și explicite ale Guvernului Tudose de a scumpi benzina pentru a aduce mai mulți bani la buget. Și nu cu un bănuț sau doi, ci cu 10%! Tot la fel, mai pe furiș, s-a aflat și despre intențiile Guvernului de a abandona cota unică de impozitare de la 1 ianuarie 2018, despre noi măsuri nocive care vor afecta mediul de afaceri în privința gestionării TVA, despre cum s-a transformat mult așteptata lege a prevenției în mediul de afaceri în măsuri legislative exact pe invers, care aduc o intensificarea a controalelor autorităților asupra agenților economici. Lista cadourilor otrăvite pregătite de PSD poate continua. Nu aș vrea să trec cu vederea faptul că prețurile au explodat la rafturi, iar românii chiar dacă unii, doar unii, și-au văzut majorate veniturile, cumpără și duc mai puțin acasă. Asta da prosperitate adusă de PSD și ALDE!

Să-mi arate domnul Dragnea, căci doar el și numai el știe Programul de guvernare din scoarță în scoarță și doar el colora cu grație pe la televiziuni promisiuni fără fundament, unde au fost scrise vreodată măsurile pe care le ia acum Mihai Tudose? Dacă pe Liviu Dragnea îl putem acuza că i-a înșelat premeditat pe români ca să câștige alegerile, pe parlamentarii PSD-ALDE care încă mai susțin Guvernul Dragnea 2 îi putem acuza de nepăsare față de cei care i-au votat și putem spune că sunt complici direcți la aceste măsuri care vor îngropa economia mai repede decât ne-am putea imagina. Dacă parlamentarii PSD și ALDE ar avea curajul să dea ochii cu cei pe care i-au păcălit, vă garantez că domnul Tudose va avea un mandat mult mai scurt decât cel al domnului Grindeanu. Dar, să nu așteptăm nici de la PSD și nici de la ALDE gesturi prea nobile!’, a mai afirmat deputatul PNL.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top