FOTO : Elevii Colegiului Național Militar “Mihai Viteazul”, voluntari pentru donare de sânge

1

Zeci de elevi ai Colegiului Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia vor dona sânge în cadrul campaniei umanitare “Și tu poți salva o viață”, derulată pe durata întregii săptămâni, potrivit informațiilor postate luni pe pagina de socializare a unității de învățământ.

“O măsură de curaj, un gest de suflet, o dovadă de aplecare spre nevoia celuilalt, un strop de empatie sunt elemente suficiente pentru decizia de a ajuta, de a salva o viață. În această săptămână (25-29 septembrie), la Centrul de Transfuzie Sangvină Alba Iulia, un număr de 47 de elevi ai Colegiului Național Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia dau curs campaniei umanitare de donare de sânge”, se menționează în postare.

Potrivit sursei citate, vor dona sânge elevii care au împlinit 18 ani, o condiție obligatoriu de îndeplinit pentru a face acest gest.

Înființat în 1919, Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” este una din unitățile de învățământ de elită din Alba, și nu numai, cu o promovabilitate de 100% la Bacalaureat. Din promoția 2017, au fost admiși în învățământul militar superior 98,06% dintre absolvenți.

Colegiul a funcționat inițial la Tîrgu Mureș, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la Timișoara. Colegiul a fost desființat în 1947 din motive politice și reînființat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În instituție s-au pregătit, de-a lungul timpului, peste 6.500 de tineri. În cele patru decenii, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unități de învățământ.(agerpres)

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top