Vrei sa iti deschizi un restaurant? Iata ce TREBUIE sa le faci!

0

Ideea infiintarii unei afaceri proprii este destul de tentanta pentru multe persoane, mai ales daca au lucrat intr-un anumit domeniu foarte multi ani. Conform statisticilor, se pare ca deschiderea unui restaurant este considerata de romani o afacere profitabila. Numai in Bucuresti pe aceasta piata activeaza peste 3400 de locatii.

Bineinteles, pentru deschiderea unui local public destinat consumului alimentar, exista anumiti pasi care trebuie urmati si masuri pe care niciun viitor manager nu le poate evita. Astfel, daca esti interesat sa iti deschizi un restaurant este necesar sa ai toate actele in regula si sa eviti amenzile usturatoare. Citeste, in cele ce urmeaza, de ce anume vei avea nevoie.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti deschide un restaurant:

  • Pentru inceput, este necesar sa ai absolut toate autorizatiile. Astfel, pe langa obtinerea autorizatiei sanitar – veterinare, vei avea nevoie de o alta de la primarie, de la agentia nationala pentru protectia mediului, de la vecini, dar si de la ISU. Nu uita ca pentru a o obtine pe cea din urma va trebui sa le demonstrezi inspectorilor ca ai un sistem antiincendiu functional, pentru a preveni dezastrele. Astfel, intra pe https://www.a2t.ro/sisteme-antiincendiu pentru a gasi sisteme complete, de calitate, la cel mai bun raport calitate-pret. Cu siguranta, vei fi multumit de achizitia facuta.
  • Apoi, este esential sa amenajezi localul modern, astfel incat sa atraga clientii, iar cei din urma sa se simta bine. Desigur, trebuie sa fii atent pentru a nu bloca nicio iesire din locatie si sa nu fii amendat ulterior, in cazul unui control neanuntat. Pe langa acestea, pentru a te asigura ca investitia ta este in siguranta tot timpul, nu ezita sa instalezi afara cateva camere de supraveghere, dar si un sistem antiefractie ca sa ai dovezi daca acesta este vandalizat sau spart. Apeleaza cu incredere la A2T si comanda online, pentru a porni la drum fara niciun regret.
  • Bineinteles ca, fiind vorba de un restaurant, va fi necesar sa angajezi persoane cu specializari in domeniu. Va trebui sa cauti un bucatar priceput, pentru ca intr-un restaurant mancarea este principala atractie pentru clienti si, in acelasi timp, motivul pentru care revin. Mai mult, ospatarii ar trebui sa fie profesionisti si atenti, pentru ca ei reprezinta un alt motiv care indeparteaza clientii. Intereseaza-te de cursuri de igiena pentru ei, intrucat in domeniul alimentar acestea sunt obligatorii pentru toti angajatii. Pe langa atestatele obtinute de ei, va trebui sa ai la dosarele de angajati si fisele lor de aptiudini, fise care se elibereaza dupa ce se efectueaza medicina muncii.

Asadar, in cazul in care vrei sa iti deschizi un restaurant, este necesar sa ai un buget considerabil astfel incat sa poti obtine autorizatiile mentionate, dar si sa amenajezi si sa angajezi oameni indemanatici. Bineinteles, in timp, acesta se va sustine singur si iti va aduce profit, insa trebuie sa ai rabdare. Ia-ti toate masurile de siguranta pentru a evita amenzile si eventualele neplaceri, iar afacerea ta va merge ca pe roate!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top