Un polițist a sesizat pentru a doua oară în acest an faptul că i s-a oferit șpagă

1

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție  — Serviciul Județean Anticorupție Alba, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba l-au prins în flagrant pe A.L. imediat după ce i-a dat unui agent de poliție din cadrul unui Post de Poliție — I.P.J. Alba suma de 100 euro pentru a îndeplini un act contrar atribuțiilor sale de serviciu.

În fapt, în data de 06.09.2017, la S.J.A. Alba a fost înregistrat denunțul polițistului care a sesizat faptul că, în timpul audierii lui A.L. în calitate de inculpat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, acesta i-a oferit în mod repetat sumele de 200 și 300 lei pentru a îndeplini un act contrar atribuțiilor sale de serviciu, respectiv să-i elibereze o dovadă înlocuitoare a permisului, cu drept de conducere, deși legislația prevede că pentru săvârșirea celor două infracțiuni dovada înlocuitoare a permisului se eliberează fără drept de circulație.

Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofițerilor din cadrul S.J.A. Alba pentru realizarea prinderii în flagrant și efectuarea unor alte acte de urmărire penală.

La data de 07.09.2017, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpatul A.L. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și interdicția de a părăsi țara.

Precizăm faptul că este pentru a 2-a oară în cursul anului 2017 când polițistul sesizează fapte de corupție. Anterior, în decursul lunii iunie, acesta a refuzat și a denunțat intenția unui cetățean de a-i oferi mită pentru a trece cu vederea contravenții constatate în trafic.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top