ȚEBEA 2017 – Cu o coroană la căpătâiul Iancului . Mii de persoane au participat la Serbările Naționale, dedicate lui Avram Iancu

1

Mii de oameni au participat duminică la Serbările Naționale de la Țebea, în județul Hunedoara, eveniment dedicat comemorării eroului național Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc în acest an 145 de ani.
Manifestările au avut loc în cimitirul din Țebea, acolo unde se află mormântul lui Avram Iancu, între cei prezenți numărându-se președintele Camerei Deputaților și președinte al PSD, Liviu Dragnea, miniștrii Mihai Fifor, Doina Pană, Victor Negrescu, președintele PNL, Ludovic Orban, președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, parlamentarul european Viorica Dăncilă, parlamentari și autorități din județele Hunedoara, Arad, Alba și Bihor.

” Astăzi îl cinstim pe eroul național Avram Iancu, la 145 de ani de la moartea sa. Am fost prezent alături de colegii social-democraţi la Serbările Naţionale de la Tebea.
„Dormi etern în pace/
Eroule mare/
Că și de-a ta umbră/
Dușmanii se tem.” – este mesajul președintelui PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu”

De cealaltă parte, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a fost prezent și el duminică, împreună cu alți colegi din partid, la Ţebea unde a postat pe rețelele de socializare un mesaj dur, pentru președintele PSD Liviu Dragnea.

” Astăzi la Tebea, trădătorul de neam și țara, aflat vremelnic în fruntea țării, mult stimatul și iubitul Liviu Dragnea, a avut tupeul să depună 4 coroane de flori, la gorunul lui Avram Iancu, după ce la ordinul lui, PSD a votat privilegiile cerute de UDMR, în comisia de muncă! Oare de ce nu a venit azi la braţ cu prietenul lui Kelemen Hunor?”, a scris parlamentarul.

Serbările de la Țebea se vor încheia cu un spectacol folcloric în aer liber.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top