Scandalul salariilor nesimțite de la CUPRUMIN. Din leafa noii conduceri ar putea fi plătiți încă 50 de oameni

7

Consiliul de administraţie al Cupru Min SA, compania minieră cu sediul în Alba, a finalizat procedura de selecţie a directorilor cu atribuţii de conducere. Astfel cei șase, au ajuns în jilțurile confortabile din Abrud unde fac pe profesioniștii pe bani mulți.

Directorul general adjunct – D. Anghelache , directorul economic – C. Miklo , directorul de producţie – E. Schvartz , directorul comercial – V. Mudura , directorul tehnic – Georghe Chindriş, membru CA numit interimar  și directorul de resurse umane – N. Popescu au ajuns acum manageri profesionişti cu experienţă demonstrată în funcţii similare sau superioare celor vizate de procedura de selecție. Total fals, nici unul dintre ei nu au mai ocupat funcții similare în domeniul cerut de fișa postului.

Întreaga procedură a fost organizată şi gestionată de consiliul de administraţie format din Remus Vulpescu (preşedinte), Radu-Claudiu Roşca, Radu Coşarcă, Romeo Jantea şi Gheorghe Chindriş. Aceştia au fost aleşi la sfârşitul lunii iulie 2016, de Adunarea Generală a Acţionarilor. Nicolae Turdean este director general al societăţii din Apuseni din iunie 2015.

Marea lovitură pe care au dat-o acest grup de șmecheri este că au reușit să pună în funcții cheie apropiați ai grupurilor de interese pe salarii nesimțite. Un director încasează lunar în jur de 16.000 de lei la care se adaugă transportul, cazarea, diurna și factura telefonului mobil. Toate acstea în timp ce salariu de bază al unui angajat nu depășeste 1600 de lei.

Un simplu calcul arată că pe cheltuiala suferită de compania minieră cu cei șase indivizi puteau fi angajați încă 50 de oameni. În tot acest timp, directorul general Nicolae Turdean explică opiniei publice cum face domnia sa economii pentru buna funcționare a societății. Noua conducere trebuia să eficientizeze compania nu să o falimenteze.

Cupru Min are în jur de 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Compania deţine aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Distribuie

7 comentarii

  1. pai cine sunt specialisti astia,N. Popescu somer la coca cola …. E. Schvartz , pensionar de lux , specialist in inchideri cariere de marmura (omul de casa al lui Videanu) … Chindris , expert miner la mine inchise … probabil de Turdean …. Cine ia trimis pe specialisti astia la Abrud si ce scop au ? Ne raspunde si noua cineva ???????

  2. Departe de adevăr relatările din articol.
    Cupru Min trebuie sa meargă mai departe sa renască iar acest lucru se poate face doar cu oameni noi cu abordări noi și cu privirea în viitor.
    Cupru Min va merge înainte dezvoltând în Abrud una din cele mai profitabile firme din județ.

Lasă un comentariu

Top