Percheziții în Alba Iulia, Hunedoara, Reșița și Vâlcea într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. Tinere obligate să se prostitueze

1

Grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și proxenetism, destructurat în urma a 5 percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Hunedoara.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și procurorii D.I.I.C.O.T. — B.T. Hunedoara au efectuat, la data de 17 mai a.c., 5 percheziții la locuințele a 4 persoane din Hunedoara bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Din anchetă au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, fiecare din membrii grupului infracțional având sarcini clare în gestionarea activităților infracționale, a banilor obținuți, supravegherii și transportului tinerelor ce practicau prostituția, închirierii de apartamente ori promovării anunțurilor online.

Până la acest moment, au fost identificate 8 tinere de la care cei 4 încasau în totalitate sau parțial banii obținuți.

Membrii grupului închiriau apartamente, de regulă pe numele unor persoane de sex feminin, pentru a nu se atrage atenția asupra lor și pentru a încerca disimularea legăturii între ei și tinere.

Au fost descoperite 5 apartamente în municipiul Deva, un apartament în municipiul Alba-Iulia, 2 în municipiul Reșița și un apartament în municipiul Râmnicu-Vâlcea.

În urma activităților investigative, cei patru au fost conduși de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. — B.T. Hunedoara pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top