PARVENIŢII: BRAND ÎNREGISTRAT – IRINEU, ÎNALTUL CARE NU COBOARĂ …

30

IRINEU

Trăim vremuri grele, zilele de pe urma poate, sfârşitul… Sunt semne, anii sunt din ce în ce mai cărunţi, sufletul tot mai încercat de ispitele unui secol care a redeschis epoca muceniciei. Omul modern nu mai are vreme pentru suflet, iarna nu mai este iarnă, vara trece prea repede, familia a devenit un câmp de luptă, desfrânarea este o virtute, iar materialismul de tip ateu se cuibăreşte în “ograda bietului” roman. Nu se poate trăi în extreme, niciodată, însă materialismul-ateu în care acum ne zbatem este cumplit. Omul este doar o cifră în statistici, o unealtă, o fiară dresată… Totul se judecă în funcţie de bani, atât. Trăind în genunchi în fata “senilelor modernismului”, omului nu i se determina doar “pita cea de toate zilele” ci şi conştiinţa. După ce ne vom pierde şi asta, vom fi aruncaţi în cimitirul istoriei, fără nume şi fără cruce. Ducând în spate povara democraţiei, suntem supuşi pedagogiei perverse impuse de undeva din lumea tuturor posibilităţilor… O lume nebună, cu reguli stricte.
Am criticat sistemul de multe ori, am criticat oameni, am criticat în stânga și în dreapta. Nu am criticat însă două mari instituţii Poliția și Biserica, nu de teamă nu le-am criticat, ci din Respect.Este  necesar ca Biserica să se apropie de om.
Am sperat până în ultima clipă în Biserică, în acei oameni ai Bisericii care se vor apleca asupra omului modern, cu un sfat, cu o rugăciune, cu o speranță.
Am încercat să cer asta Bisericii, să se aplece asupra oamenilor, măcar acum în vremuri tulburi când desfrânarea este o modă, am încercat și în alte dăți când istoria românilor era în pericol și avea nevoie de Arhiepiscopia din Alba Iulia, însă nu am putut da de ÎNALTUL. Este prea ocupat să împartă slujitorilor Ordinul Puterii.
Parveniții din jurul ÎNALTULUI dovedesc lumii că ÎNALTUL este  prea MIC. Este sufocat de aparențe, de prejudecăți, de farmecul superficial al politicului. Răspunde cu prioritate apelurilor oamenilor influenți dar uită repede rolul din societate. Irineu nu coboară peste oameni, nu se apleacă credinței.
Supravieţuirea Bisericii aparţine tragicului, dăinuirea acesteia este o minune SUB COMANDA Micului Irineu. Acum, mai mult ca niciodată, PREOTUL este despărţit de el, este învrăjbit cu el însăşi. În fiecare dintre ei se dă o luptă, sufletul lor este teatru de război. Își împart averi, oameni și domenii iar umbra le este cucerită.
Bisericile sunt acum pline de oameni cu sufletele goale pentru că sunt slujite de oameni cu sufletele goale. Românul nu și-a pierdut credința dar Biserica a făcut-o.

Citește și :

PARVENIŢII: BRAND ÎNREGISTRAT – Un demers jurnalistic marca Opinia Transilvană

http://opiniatransilvana.ro/parvenitii-brand-inregistrat-ba-sunt-primar-am-judecatori-am-procurori-si-am-politisti-care-fac-dreptate-pentru-mine/

Distribuie

30 de comentarii

 1. anastasia în

  era si timpul sa se auda glasul in pustie
  e tot mai trist ce se intampla . duhul iubirii se va pierde treptat. sa fi smerit nu inseamna sa te apleci in fata raului. Biserica e a noastra si e vremea sa o aparam.In Alba iulia teroarea si rautatea se acumuleaza de la o zi la alta. Doamne ajuta si multumimi pt articol

 2. Gheorghe Stoia în

  Trebuie facut un articol si despre acele Laptopurile ce sau dat forțat la preoții din Arhiepiscopia de alba iulia pentru ca enoriași lor sa le plătească cu vârf și idesat, despre faptul ca unii preoți folosesc un serviciu de telefonie care tot enoriași il plătesc fără sa fie semnal in zona unde ei slujesc dar trebuie sa plătească acel serviciu ,despre faptul ca le este dat vin cu forța preoților pentru a sluji sfanta Liturghie, despre foarte multe trebuie scrise sper ca acest articol sa scoată la iveala rau facut ce ,, Inaltul Irineu ” de când a venit la alba iulia

 3. felicitări
  intrebați preoții despre afacerea cu laptopuri de 700 de lei care le-au fost vândute cu de trei ori prețul. Este o adevărată echipă de jaf și teroare, condusă de Irineu prin consilierul economic Rafael Orzeiu. Preoților le este frică să vorbească, deoarece sunt caterisiți și bieții de ei nu au unde să se ducă pentru a li se face dreptate.
  Vă rog ajutați-i ca să iși recapete demnitatea iar acest ierarh marcat de opulență ( a se vedea casa lui din vie, de peste 2 milioane de euro, cu zid de cetate, cu lift și alte opulențe pe seama bieților credincioși) să plece și să nu mai facă rău acestui oraș așa de minunat, considerat inima României.

 4. ion damaschin în

  ceea ce se intampla la noi e mai mult decat scandalos. La plecarea inaltului ANDREI episcopia era pregatita sa-si iubeasca episcopul. Am si facut asta. l-am primit cu drag. i-am acordat o multime de sanse si i-am gasit mereu circumstante. Acum insa speranta noastra a disparut. Inaltul nu iubeste pe nimeni. Dezamagirea e maxima in randul tuturor si oamenii susotesc la colturi de strada prea speriati sa faca vreun pas. Bulversati intre ideea ascultarii si cea a martiriului in lupta pt adevar , speriati ca-si vor pierde calitatea de preoti (nu pt salariile mizere ci pt dorul interior de a sluji la altar), mereu tristi si dezorientati fara un pastor in care ei sa creada, preotii sunt azi mucenici necunoscuti. Sunt mii de povesti cutremuratoare despre inaltul nostru cel trist. dar nimeni nu poate face nici un pas. Ar insemna neascultare. Si pana la urma de ce asteptam noi mereu de la preoti sa ne rezolve toate problemele ????Biserica ne apartine. Am tacut prea mult. Am tacut si cand episcopia noastra a fost bagata intr-un buzunar de om orgolios si mutata la sibiu. Am tacut si cand am auzit cum ne jigniti slujitorii. am tacut…..prea mult.

  • Vasile Dumitru în

   Doamne, cine ne va scăpa ce acest „stăpân”, dar nu știu al cui și de la cine vine?
   un om care urăște
   care a spus că încă nu si-a vindecat ura pe Andrei Andreicuț după atâția ani
   care nu se iubește decât pe el
   are atâta ipocrizie, încât vorbește mieros, dar imediat după ce ai plecat de lângă el, te urăște
   și o simți din caracterul lui
   iar clica aceea ce delapidatori, care sunt cazuri de DNA, și pe care nu dorește să o inlocuiască, deoarece ii furnizează bani.
   Preoților le este frică pentru că orice ieșire din ascultarea orbească înseamnă caterisire
   aș dori ca aceste mesaje să fie trimise la marile trusturi media și să se înceapă o anchetă
   deoarece prin acest om Biserica noastră are de suferit
   Ziariștii sunt cei care pot să facă ceva și în ei ne este încrederea
   Vă mulțumim pentru articol și așteptăm altele

 5. Candva cei ce mergeau in special la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia pentru a participa la sfintele slujbe, la care Inalt Presfintitul de atunci, Andrei Andreicut, nu numai ca participa ci si slujea de nenumarate ori, mergeau cu sufletele goale si se intoarceau acasa cu sufletele pline! Pline cu multa dragoste, cu multa pace si cu multa liniste sufleteasca! De cand a venit noul Inalt, Irineu, cu parere de rau am constatat acelasi adevar descris in articol dvs… oamenii merg acum la Catedrala cu sufletele goale si se intorc la casele lor cu sufletele la fel de goale! Cred ca multi sunt dezamagiti de ceea ce se intampla in prezent in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia si sunt nostalgici dupa trecut, dupa mult binecuvantatul trecut in care noi cei din Alba Iulia ne-am simtit cu adevarat iubiti de Inalt Preasfintitul nostru Andrei Andreicut!

  • gelu darzu în

   mi-as dori macar ca ips Andrei sa stie ce a lasat in urma lui. cat dor. cata tristete
   si cel mai mult mi-as dori sa stie ca in facultatea de teologie nu este o zi in care cineva nu-l pomeneste. As vrea sa stie ca pt iubirea lui a primit in schimb iubire . impatrita. inzecita. Te vom iubi mereu Sfintia ta. om frumos. Parinte minunat

   • AICI GRESITI CU FACULTATEA!!! Cum pot pomenii studentii despre IPS Andrei cand acestia nu l-au cunoscut direct? de ce sa fie pomenit zilnic cand el a plecat de buna voie din Alba? Fata de Facultate, Inaltu Irineu are deschidere foarte bună militând pentru ca absolventii sa ocupe parohii, să ii promoveze, etc. Deci Domnule Gelu, fara suparare, dar gresiti! Iar daca cineva inca il pomeneste , Clujul nu este departe! Fata de facultate nu a existat o reticienta din partea Inaltului Irineu!

   • Va e dor de el. va lipseste? Luati-l cu drag inapoi, impreuna cu Tia si restul gastii cu care a ocupat Clujul.

 6. Mirela popa în

  Prima gura de oxigen dupa atata timp Unde e acum curtea de conturi? Unde e DNA-ul ? Unde e minima dreptate? Singura speranta ramane presa Inaltul trebuie demascat intr-un fel sau altul

 7. La Oasa anul trecut a refuzat slujirea multor preoti care s-au dus acolo cu suflet curat sa slujeasca la hram Era prea complicat sa-i impartseasca Il oboseau A inlaturat toti oamenii cu suflet si a adunat pe langa el oameni care se stiu pleca elegant El nu doar cere titlul de stapan ci chiar asa se crede Stapan Nu parinte , nu duhovnic, nu invatator ci stapan Cum am putut accepta un eretic declarat ? Cum am putut uita fenomenul pucioasa? Cum?

 8. mihaela oniga în

  ma adreseaz inaltului nostru cu slaba speranta ca va citi. As vrea sa stiti ca ieri (in urma articolului) a vuit orasul,ca oamenii s-au sunat intre ei si ca a fost o stare de fericire generala de la cler si pana la mireni. A fost daca vreti o gura de aer, o clipa de fericire.As vrea sa stiti asta ca sa nu va lasati indus in eroare de lipsa de reactie a fb sau a comentariilor. Ati reusit sa instaurati in oras un sentiment de teroare care anihileaza reactiile pe fata si ne-a mai lasat doar posibilitatea de a rade in sine sau de a vorbi intre noi , intr-un cadru restrans pentru ca oamenii nu mai stiu in cine sa mai aibe incredere. Sunt o mireana care vine mereu in catedrala. pentru dumneavoastra un nimeni. Daca ma credeti e bine , daca nu, nu. dara daca pur si simplu nu va pasa e tragic. Incercati sa faceti un sondaj in randul clerului si a-l practicantilor. Unul in care oamenii sa aibe protectia anonimatului. Ve-ti fi socat de rezultat. Iar in incheiere mai am un singur lucru sa va spun. Am primit de la Dumnezeu doua cele mai importante lucruri din lume. Iubirea si libertatea de a gandi. Dumneavoastra incercati sa ni le luati pe amandoua.

 9. Vasile Dumitru în

  investigați vă rog afacerea LAPTOPUL
  care este o cutie neagră fără nici un program pe el
  niște aparate expirate
  vându-te de trei ori prețul
  unor preoți care nu își iau salariul
  probabil fără licitație sau cu licitație trucată

 10. gherghina popescu în

  felicitări
  nu vă lăsați
  mizeria trebuie eliminată
  varianta că cine dă în aceste fețe neserioare ale Bisericii de fapt atacă Biserica este o minciună
  cine atacă aceste mizerii de fapt curăță Biserica

 11. FODOR VASILE în

  LYA Acesti oameni sunt niste calauze orbite de putere lacomie si alte faradelegi ducand poporul in ratacire , dar asa cum spunea DOMNUL ISUS ,ei vor lua o mai mare osinda .

 12. Este foarte adevarat ce spuneți. Oamenii din jurul Înaltului sunt foarte influenți iar episcopul este orbit de încrederea in spusele lor – oameni lipsiți de viata duhovnicească . Începând de la diaconii lui pana la eclesiarhul catedralei si altii asemenea care se fatarnicesc in fata tuturor aratandu-si adevarata fata doar cand le dai motive pt. a se razbuna. Daca acestia ar fi înlocuiți lucrurile cred ca sar schimba .

  • Dreptate ai Darius. Din nefericire avem un eclesiarh care printr-o predica nu ne transmite nimic, nu putem pleca acasa cu nici un gand folositor sufletului spre a inainta duhovniceste, ca sa nu mai punem in discutie comportamentul cucerniciei sale cu elevii de la seminar.. cat despre ceilalți s-a spus deja..

 13. Da domnule Rafael , săracii seminaristi au un model in acest ,,duhovnic iscusit ” insa din pacate modelul este negativ .Nu poate fi un formator de caractere . Sunt altii mult mai in masura !

 14. Asa este Am fost student la Fac de Teologie Alba As avea multe sa va povestesc Incepand cu modul in care incremenea scoala in clipa in care Inaltul intra Si asta nu din evlavie si cu atat mai putin din iubire Ci din frica Frica curata. La cursuri un singur creion scapat pe jos declansa o adevarata tragedie Inaltul nu suporta zgomotele ” puternice” La examene trebuia sa reproduci cuvant cu cuvant altfel erai umilit de Preapregatitul In scoala aceea exista oameni exceptionali Incepand cu Pr E Jurcan si terminand cu Pr Remete Cursurile lor sunt deschise , pline de lumina, dezbateri teologice Cu inaltul totul e tipic tipic si la inima nimic In fata lui dispare orice iubire , orice lumina E raul intruchipat Nu ve-ti afla toate acestea pana nu ve-ti fi in interiorul bisericii Asta pentru ca toata lumea se teme de toata lumea Dumnezeu sa ne ajute Dau marturia aceasta stiind bine ca Dumnezeu stie ca acesta este adevarul Mai ramane sa-l afle si oamenii Doamne ajuta!

 15. Sunt indignat de articolul si comentariile redate mai sus, voi, nostalgicilor de ce nu va aratati ,,fata” trecandu-va si identitatea? Ati putea voi sa-l priviti in fata pe Inalt Preasfintitul Arhiepiscop Irineu sa-i spuneti toate acestea? De ce nu renuntati la masti daca vreti binele oamenilor, sau v-ati obisnuit cu sistemul precedent pe care voi il conduceati? S-a schimbat foaia? Va deranjeaza corectitudinea, onestitatea si adevarata traire a Ierarhului nostru Irineu?

  • mihaela oniga în

   dupa cum vedeti eu mi-am trecut numele
   am avut curajul sa o fac
   nu e cazul la dumneavoastra
   am spus ce am simtit si ce cred
   iubesc cu toata puterea biserica noastra si in lumina iubirii am cred si dreptul de a-mi spune parerea
   aveti insa dreptate atunci cand spuneti ca oamenilor le lipseste curajul de a spune franc , privind in fata, lucrurile pe nume. Problema e insa ca aici vorbim de frica. Iar faptul ca preotilor le este frica de ierarh dovedeste tocmai ca am avut dreptate. Am fi vrut iubire si smerenie de la ierarhul nostru. Sa primim si sa dam/ Am primit insa autoritate si frica. Ca sa dam iubire in schimb ar trebui sa fim mai buni. Incercam si ne luptam pt asta
   Doamne ajuta
   mi-e dor de Inaltul Andrei

 16. Dragii mei , adevarul e pe undeva pe la mijloc … cum spunea Parintele Arsenie Boca: extremele sunt ale diavolului. si cei care critica si cei care apara. O fi avand greseli si ierarhul nostru, e om, cu neputinte ca si noi toti „cine e fara pacat sa arince cu piatra” conteaza la urma urmei doar un lucru: mantuirea noastra. Sa ne concentram spre CRUCEA noastra. Daca ne smintim de altii, fie ei si episcopi (dar tot oameni) noi suntem cei smintiti si ne anatem de la CALE. Ascultati si IUBITI ierarhul asa cum este el , ca sa puteti iubi si pazi poruncile Ierarhului vesnic HRISTOS.

 17. D-le preot ,adevarul nu poate sta la mijloc niciodata . DOMNUL ISUS a spus :EU sint calea ,adevarul si viata . (IOAN capitol 14 verset 6 ) .Daca cineva este in ISUS trebuie sa fie asa ca EL . Aci nu merge cu jumatati de masura .Nu asa se primeste mintuirea . Cit despre ierarh trebuie sa-l iubim ca om (CHIR TREBUIE SA NE RRUGAM PENTRU EL ) ,dar urim faptele lui care nu sint dupa cuvintul si voia DOMNULUI .

  • Mihaela Dragu în

   Minunata interventia d-nei Lya. Dumnezeu nu vrea caldicelul. Un rau e un rau. Nu-l tolerezi sub motivatia ascultarii. Exista exemple nenumarate de sfinti a caror slujire a fost intrerupta de catre ierarhi. Iar sfintii s-au opus lor
   Nu e cazul nostru desigur. Ei erau sfinti. Dar exemplul lor e acesta. Iubirea si adevarul primeaza ascultarii. Il iubim si ne rugam pt Irineu in fiecare Liturghie ca om. Dar ca ierarh, deschizator de inimi, exemplu de caldura si dragoste, model vrednic de urmat, nu-l putem asculta. Imi pare rau. Daca as face asta ,m-as anula ca persoana. Mi-as calca in picioarele valorile.

 18. Pingback: Cum se împarte INFLUENȚA în Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia. Oamenii ÎNALTULUI abonați la COMISIOANE și ȘPĂGI din afaceri necurate.

Lasă un comentariu

Top