Om de afaceri trimis în judecată de DNA Alba. Acesta este acuzat de fraudă de peste 8 milioane de lei din fonduri europene

0

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului.

FEUR TUDOR SIMION, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

— instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în formă continuată și în forma participației improprii,

— fals în înscrisuri sub semnătură privată,

— folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2011, inculpatul Feur Tudor Simion, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, participantă la licitația pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, a folosit în cadrul documentației de calificare trei documente false dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experiența necesară executării acelui gen de lucrări. Două dintre aceste formulare au fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului Feur Tudor Simion.

Ca urmare a acestor demersuri, la data de 04 iulie 2011, între societatea reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion și firma beneficiară a finanțării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziție lucrări având ca obiect realizarea obiectivului ‘Amenajare hidroenergetică Râul Mic, localitatea Cugir, jud. Alba’.

Ulterior la data de 14.05.2013, societatea beneficiară, fără vinovăție, a depus la Ministerul Energiei — Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare și documentele justificative privind câștigarea licitației de către firma reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion, cu consecința aprobării la plată a 8.272.473,15 lei, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top