O declarație halucinantă a unui DEMNITAR, scoate la iveală vulnerabilități ale Statului Român în contextul unui proces internațional. USR riscă să fie dizolvat ca și partid politic !

0

Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, ar trebui să fie mai reținut cu privire la declarațiile publice pe care le face. În calitate de demnitar, este inadmisibil că domnia sa, din dorința de afirmare politică, să dezvăluie vulnerabilități ale Statului Român în procese internaționale.
Mihai Goțiu a scos la iveală, printr-o interpelare adresată premierului Mihai Tudose că apărarea României în procesul cu Gabriel Resources are lipsuri iar țara noastră ar putea pierde procesul, plătind astfel patru miliarde de dolari.

„Putem pierde litigiul în care Gabriel Resources solicită despăgubiri de peste 4 miliarde de dolari pentru că n-am fost de acord să aruncăm în aer Roșia Montană doar dacă statul român nu își apără corect șansele, pentru a acoperi astfel uriașa mizerie din cel mai mare caz de corupție din România contemporană, dacă ne raportăm la durata lui în timp, sumele vehiculate și numărul impresionant de politicieni, de la nivel local și până la nivel central, implicați”

Chiar dacă poate fi interpretată ca o declarație politică, interpelarea vicepreședintelui Senatului, îi poate pune” în gardă” pe avocații Gabriel Resources că sistemul nostru este unul corupt iar oamenii politici sunt șantajabili.

„Cea mai mare parte a sumei de peste 700 de milioane de dolari, pe care Gabriel pretinde că a investit-o în proiect, a fost direcționată către anumiți politicieni de la nivel local până la nivel central prin diferite metode (sponsorizări, suportarea unor excursii zise ‘de documentare’ în numeroase țări, contracte cu firme ale politicienilor și rudelor lor); a fost pompată în agenții de publicitate, PR și lobby care, în paralel, deserveau partide și politicieni la cel mai înalt nivel guvernamental și prezidențial; a alimentat bugetele de publicitate ale instituțiilor de presă și a numeroși jurnaliști și lideri de opinie români, chiar dacă Gabriel Resources nu avea niciun produs său serviciu de vânzare; a recompensat opiniile favorabile ale unor experți, mai mult sau mai puțin discutabili, menite să combată opiniile de specialitate covârșitor majoritare care au scos în evidență caracterul primitiv și/sau ilegal al proiectului minier propus de companie”

Este impardonabil ca o astfel de declarație să rămână nesancționată, venind din partea unui vicepreședinte al Senatului României în contextul în care țara noastră se află într-un litigiu. În condițiile în care declarația este susținută de USR ca partid politic parlamentar ar trebui dizolvat de urgență. Dacă un partid sau o organizaţie militează împotriva principiilor statului de drept el poate fi dizolvat pe cale judecătorească. Uniunea Salvați România nu este la prima abatere de acest gen iar legea partidelor politice 14/2003, care face referire la Constituţia României, prevede aceste aspecte.
Concret, art. 45, alin. (1) din Legea partidelor politice prevede că „Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească (…) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României”.
Articolul 40, alin. (2) din Constituţie prevede că „partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top