JAFUL din Rezervația Naturală a Apusenilor ! Cel ce trebuie să vegheze la respectarea legii mestecă în tocana GĂȘTII DE MAFIOȚI, conduși chiar de EDILUL comunei Ocoliș

1

Strigătul de disperare al localnicilor din zona Apusenilor se lovește parcă de crestele munților dezgoliți de pădure și nu se face auzit. Un astfel de exemplu clar reiese din mesajul unor cetățeni din comună Ocoliş, județul Alba, care trag un semnal de alarmă legat de jaful de pe Valea Pociovaliştei, într-o zonă declarată REZERVAȚIE NATURALĂ.

Sute de hectare de pădure au fost rase de-a lungul timpului fără a fi marcate sau fără ca cineva să știe de ele.
Numai în acest weekend s-au tăiat peste 50 de arbori nemarcați, conform celor relatate/foto, de un grup de turişti din județul Cluj. La această oră, în zonă se lucrează intens pentru înlăturarea urmelor infracțiunii. Un întreg, efectiv” de pădurari, tehnicieni silvici şi oameni ai primarului, marchează, scot cioatele rămase şi transportă materialul lemnos, deoarece au informații că mâine, luni fiind, s-ar putea trezi cu niscaiva controale în zonă. Utilajul a fost ascuns în cursul zilei de duminică și dus într-un service din Baia de Arieș.

seful de post al comunei Ocolis – Costel Miclea

 

În tot acest timp, omul care ar trebui să vegheze la respectarea legii şi care are atribuții privind respectarea regimului silvic şi transportul materialului lemnos, pe raza comunei Ocoliş, șeful de post, Miclea Costel, mestecă în rântașul primarului la fiecare chef pe care gașca din zonă îl face.

 

 

Autoritățile competente nu văd, nu aud, în schimb arată cu degetul spre cei ce nu pot să reacționeze și înspre marile companii tocmai pentru a crea din aceste jafuri un fenomen de care sunt de vină doar străinii.
Nu suntem nici procurori, nici judecători ci doar observatori și scormonitori în mizeria pe care o lasă în urma lor cei care ar fi trebuit să nu o lase, cei care au jurat pe biblie că vor” respecta și apăra legile” și constituția țării.

Distribuie
Top