DREPT LA REPLICĂ – Reacția ISJ Alba plină de aciditate la adresa redacției Opinia Transilvană

0

De obicei redacția Opinia Transilvană nu abordează subiectele legate de învățământ, îi respectăm pe profesori și le respectăm munca. Nu este cazul să facem din profesori un subiect de presă. Dar când unii insistă ne vedem nevoiți să tragem un mic semnal de alarmă. Acest lucru am încercat să îl facem prin articolul redacției noastre legat de premierea elevilor de la Olimpiadele Naționale de Limba Italiană, Spaniolă și Franceză.

Premianții fără premii, varianta ISJ Alba. Părinți, elevi și profesori umiliți de autoritățile județului.

Deși materialul a fost destul de vag, vreau să fiu clar: nu am intenționat să pornim un război cu profesorii și inspectorii de la ISJ Alba, ci să tragem un semnal de alarmă legat de mentalităţile comuniste, învechite, care îngrădesc creativitatea tinerilor şi dreptul lor la libera exprimare.

Se pare că o altă viziune decât una lăudabilă la adresa ISJ Alba supără. Așadar la scurt timp după publicarea materialului au apărut și reacțiile.

” Olimpiadele naţionale sunt organizate prin Ordin de ministru de inspectoratele şcolare desemnate, care au obligaţia de a-i premia material şi financiar pe toţi elevii posesori ai premiilor şi menţiunilor câştigate prin munca şi seriozitate.
ISJ Alba NU-i premiază pe aceşti elevi (decât dacă este organizator al etapei naţionale), dar are deosebită plăcere de a-i menţiona alături de merituoşii lor dascăli, ori de câte ori se iveşte ocazia sau îşi propune.
În cazul în care, pentru elevii care nu participa la premiere – din varii motive – în judeţele organizatoare, ISJ Alba, prin inspectorul de resort, intermediază legătura între premianţi şi inspectoratele şcolare organizatoare pentru că aceştia să ajungă în posesia drepturilor lor. Departe de a-i umili pe beneficiari, ISJ Alba le facilitează acest drept fără a-i obliga să revină personal în judeţele organizatoare ale etapei naţionale, aceste documente fiind predate pe bază de semnătura şi având valoarea unor acte de studii”
. – a ținut să precizeze doamna profesor Vânt Lilica, Inspector şcolar limbi moderne

Doamna profesoară după ieșirea dumneavoastră de astăzi vă rog să îmi permiteți să fac o remarcă – dăscălia nu este o meserie, ci o vocaţie. Dacă v-aţi pierdut chemarea sau nu aţi avut-o niciodată, ieşiţi din şcoală şi angajaţi-vă undeva unde să faceţi o meserie.

Aceşti copii total rupți de granițele comunismului au nevoie să crească liberi şi drepţi, nu tocilari, nu fricoşi, nu roboţi, nu pupători de funduri, nu dispuşi la compromisuri.

 

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top