DOCUMENT – Silviu Bian urmează să fie eliberat.  Judecătoria Deva a admis cererea fostului preşedinte al ANOFM

0

Judecătoria Deva a admis cererea fostului preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, de liberare condiţionată din închisoare după 3 ani şi 4 luni de detenţie.

   În baza art.59 Vechiul Cod penal rap. la art.5 Noul Cod penal, dispune: Liberarea condiţionată a condamnatului BIAN SILVIU – se arată în minute ședinței

Silviu Bian a fost condamnat definitiv, în aprilie 2014, la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a înregistrat cererea de liberare condiţionată în 26 iulie. Până la termenul din 12 septembrie, instanţa de judecată a solicitat relaţii de la Penitenciarul Bîrcea Mare cu privire la activităţile lucrative efectuate de condamnat şi a cerut să se depună la dosar lucrarea ştiinşifică scrisă de Silviu Bian, care se numeşte ”Impactul Migraţiei asupra Pieţei Forţei de Muncă din România”.

Silviu Bian a fost trimis în judecată în noiembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită, în formă continuată. Acesta ar fi a incasat importante sume de bani, de la angajati ai PACSPO si ICAR, pentru a favoriza  două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane. Decizia instanţei poate fi contestată de procurorii DNA la Tribunalul Hunedoara.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top