Deputatul Claudiu Răcuci sare la gâtul lui Grindeanu cu acuzații grave! În spatele tăierii unor sporuri pentru inspectorii ANAF stă presiunea pe care noul şef al Fiscului o face asupra angajaţilor ca să aducă bani la buget.

0

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci este de părere că  în spatele scăderii sporurilor salariale acordate inspectorilor ANAF  stă un demers de „nimicire” a mediului privat prin aducerea unor sume cât mai mari la bugetul de stat în contextul în care Guvernul are nevoie de o colectare cât mai bună a veniturilor pentru îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare.

Răcuci consideră că măsurile vin după ce Grindeanu s-a întâlnit cu şefii ANAF.

„Nu ştiu de ce a trecut atât de uşor neobservată scăderea veniturilor salariale ale inspectorilor ANAF? Poate pentru că, pe de altă parte, doamna Olguţa Vasilescu anunţă o nouă lege a salarizării şi promite cu lacrimi în ochi că va creşte cu 100% salariile angajaţilor cu studii medii din sectorul public, peste cele ale profesorilor universitari sau medicilor specialişti şi cu mult peste cele din domeniul privat. Altă explicaţie nu cred că există!”, spune deputatul PNL.

 

 

„Este o sancţiune cu obiective precise! Inspectorilor ANAF li s-a spus cu subiect şi predicat: nimiciţi mediul privat şi aduceţi bani la buget! Acest lucru stă de fapt în spatele tăierii veniturilor salariale pentru inspectorii ANAF. Mai mult, diminuarea veniturilor salariale este doar o primă etapă în disponibilizarea mai multor angajaţi ai fiscului românesc, sub pretextul deja caraghios şi necredibil al – reorganizării în scopul eficientizării”, susţine Răcuci.

„Este cert că această decizie a ANAF este semnalul cel mai clar al faptului că anul 2017 va fi un an deosebit de greu pentru toţi întreprinzătorii din România, iar aceştia să se aştepte la tot ceea ce este mai rău cu putinţă: pe de o parte, o contracţie a afacerilor pe orizontală, iar, pe de altă parte, controale excesive ale structurilor fiscale, unele chiar şi la limita abuzului, doar pentru a aduce mai mulţi bani la buget” a adăugat deputatul PNL.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top