CLAUDIU RĂCUCI – Importăm mai mult decât exportăm. De ce ar trebui să ne îngrijorăm?

0

Institutul Naţional de Statistică ne anunţă că în primele cinci luni ale anului exporturile au crescut cu 11%, iar importurile au fost mai mari cu 12%. De la începutul anului, deficitul comercial al României a crescut cu peste 4,46 miliarde de euro, iar dacă vom continua aşa, până la sfârşitul anului, deficitul va ajunge la peste 11 miliarde euro, adică 50 de miliarde lei.

Pe înţelesul tuturor, ne bucurăm că astăzi consumăm mai mult, fără să bănuim că, de fapt, miliardele care se duc în importuri finanţează locurile de muncă din străinătate, adică acolo unde se produc locurile de muncă pe care noi le importăm! Când vom avea un guvern care să nu mai producă dezechilibre externe puternice, doar de dragul de a fi simpatic electoratului? Când vom avea un guvern care să sprijine producătorii români ca să satisfacă cererea internă, să producă mai mult şi mai competitiv? Când vom avea o creştere economică sănătoasă, susţinută de miile de agenţi economici români? Când vom avea o creştere economică care va genera locuri de muncă aici, în România, nu în afara frontierelor ţării?

Un lucru este cert. Cu PSD şi ALDE la guvernare întreprinzătorii români nu au nici o şansă să se dezvolte, pentru că Guvernele lui Dragnea nu-i văd pe agenţii economici decât ca pe nişte contribuabili cărora trebuie să le mai aplice un impozit sau o taxă!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top