Amendă maximă pentru compania minieră CupruMin. Garda de Mediu a sancționat nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu.

1

Societatea Cupru Min a fost amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu Alba, în urma avariei tehnice produse luni 3 aprilie, unde  6.000 de metri cubi de steril  s-au deversat în râul Arieș.Cupru Min este monitorizată continuu iar în acest moment nu mai există riscuri de poluare.

Garda de mediu Alba a aplicat o sancțiune de 100.000 pentru  nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu, respectiv nesupravegherea corespunzătoare a instalațiilor de depozitare a deșeurilor.

Accidentul a avut loc în 3 aprilie, când o sondă inversă a instalaţiei de evacuare din baraj, dezafectată în anul 1988, a cedat, iar sterilul s-a scurs printr-o galerie subterană în pârâul Valea Şesei. Evacuarea sterilului a avut loc timp de aproape 4 ore. Angajaţii Cupru Min au reuşit să oprească avaria prin crearea unui baraj de piatră sortată pentru a opri scurgerea şi de a supraînălţa şi lărgi digurile de reţinere din aval de baraj.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top