Albaiulienii DATORI VÂNDUȚI. La doar 3 luni de la aprobarea în Consiliul Local a salariilor de bază, Primăria pregătește un împrumut de peste 20 de milioane de euro

1

Administrația locală din Alba Iulia contractează un alt împrumut de 100 milioane de lei, prin emisiune de obligaţiuni municipale. Motivul este realizarea unor investiţii publice în municipiu, printre care, restaurarea Palatului Principilor, construirea unui baze sportive cu ştrand public şi finanţarea monumentului Marii Uniri.

Marţi, 26 septembrie pe ordinea de zi în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia se află un proiect de hotărâre pe această temă. Administraţia locală intenţionează să contracteze şi să garanteze cu venituri proprii o finanţare rambursabilă internă, prin emisiune de obligaţiuni municipale, în sumă de maximum 100.000.000 de lei sau denominată în moneda euro, cu o maturitate cuprinsă între minim 10 ani şi maximum 20 de ani.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru realizarea obiectivelor prioritare de investiţii, în contextul generat de intrarea în Anul Centenarului – 2018 şi de implementarea în premieră în România a conceptului de Smart City.
După anul 1989, în România au fost lansate un număr de peste 50 de emisiuni de obligaţiuni municipale. Cu un număr de 4 emisiuni (dintre care una emisă în 3 serii) şi cu o valoare totală atrasă de 60.500.000 lei, municipiul Alba lulia se numără printre primii şi cei mai importanţi emitenţi de obligaţiuni municipale din România.

În același timp Guvernul României a alocat suma de 14 milioane de euro pentru reabilitarea mai multor drumuri, a Sălii Unirii și Muzeului Unirii. Pentru construcția Monumentului Unirii, Alba Iulia primește 4 milioane de euro !

 

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top